Ovaj kolač se lako sprema, a toliko je sočan da će se naprosto topiti u ustima.

Potrebno je:


3 jajeta
3 kašike brašna
3 kašike mlevenih oraha
1/2 praška za pecivo
50 ml mleka
50 ml ulja
100 g šećera
50 kg krušaka
2 pune kašike meda
1/2 kašičice kurkume
malo suvog grožđa

Priprema:

Umutite jaja, pa dodajte brašno i prašak za pecivo. U tu smesu dodajte mleko, ulje, orahe i sve dobro izjednačite. Med podgrejte i dodajte kurkumu. Ako je ne volite, ne morate da je stavite.

Tepsiju obložite pek papirom pa na dno sipajte med. Kruške oljuštite i isecite na kriške. Poređajte u med pa prelijte umućenim jajima. Pecite na 200 stepeni Celzijusovih oko 50 minuta.

profimedia0393437407.jpg
Foto: Profimedia

Kurir.rs/Bakina kuhinja, Super žena/Foto: Profimedia