Sastojci:


20 g kvasca


100 g maslaca


4 g soli


50 g šećera


1,5 dl mleka


0,5 dl vode


1/2 kg mekog brašna


malo maslaca za premazivanje


pekmez


čokolada (po želji)


šećer u prahu za posipanje


Priprema:


1. Kvasac, pola količine šećera, mlako mleko i vodu pomešajte i ostavite na sobnoj temperaturi dok kvasac ne nadođe. Brašno, so i ostatak šećera izmešajte, dodajte jedno jaje i maslac koji se opustio. Dodajte tečnost sa kvascem i zamesite testo, pa ga ostavite da odstoji oko 20 minuta.


2. Razvaljajte ga tanko, pa ga iseckajte na kocke od 8 do 10 cm, a u sredinu stavite nadev (pekmez i deo čokolade, pola ili četvrtinu kockice).


3. Zamotajte, spojte dobro krajeve da nadev ne curi i svaku buhtlu jednu do druge složite u posudu premazanu maslacem i pustite da se odmori još 15 minuta. Nakon toga testo premažite umućenim jajetom da bi dobilo lepu boju.


4. Pecite na 180 stepeni oko 25 minuta. Gotove buhtle pospite šećerom u prahu.

Foto: shutterstock