Ponestaje vam ideja šta da sprmite za ručak. Dosadila su vam obična jela i želite malo drugačiji ukus da osetite za stolom. Grčke ćufte će doneti upravo to što vam treba.

Sastojci:


500 g mlevenog mešanog mesa (junetina i svinjetina)


1 kriška starog hleba


malo mleka


so, biber


2 čena belog luka


1 jaje


2 glavice crnog luka


malo aleve paprike


3 šoljice pirinča


1 dl soka od paradajza


100 g kačkavalja


Priprema:


1. Mleveno meso zamesiti s kriškom hleba nakvašenom mlekom, dodati so, biber, sitno seckani beli luk i jaje. Napraviti ćufte i ispeći ih u tiganju.


2. U šerpi posebno propržiti crni luk isečen na rebarca (da omekša, nikako da požuti). Dodati malo aleve paprike, malo bibera i tri šoljice pirinča.


3. To presuti u posudu za pečenje, poređati odozgo ćufte i naliti sokom od paradajza i vodom da ogrezne.


4. Staviti u rernu na 200 stepeni i peći dok pirinač ne omekša. Ako treba, u toku pečenja dodati još malo vode i pred kraj narendati kačkavalj.

profimedia0459267032.jpg
Profimedia 

Kurir.rs / Shutterstock