SVI ĆE TRAŽITI REPETE! Evo kako se prave ptave GRČKE ĆUFTE!
Ponestaje vam ideja šta da sprmite za ručak. Dosadila su vam obična jela i želite malo drugačiji ukus da osetite za stolom. Grčke ćufte će doneti upravo to što vam treba.
Sastojci:
500 g mlevenog mešanog mesa (junetina i svinjetina)
1 kriška starog hleba
malo mleka
so, biber
2 čena belog luka
1 jaje
2 glavice crnog luka
malo aleve paprike
3 šoljice pirinča
1 dl soka od paradajza
100 g kačkavalja
Priprema:
1. Mleveno meso zamesiti s kriškom hleba nakvašenom mlekom, dodati so, biber, sitno seckani beli luk i jaje. Napraviti ćufte i ispeći ih u tiganju.
2. U šerpi posebno propržiti crni luk isečen na rebarca (da omekša, nikako da požuti). Dodati malo aleve paprike, malo bibera i tri šoljice pirinča.
3. To presuti u posudu za pečenje, poređati odozgo ćufte i naliti sokom od paradajza i vodom da ogrezne.
4. Staviti u rernu na 200 stepeni i peći dok pirinač ne omekša. Ako treba, u toku pečenja dodati još malo vode i pred kraj narendati kačkavalj.
Kurir.rs / Shutterstock
SKANDAL! HRT POZVAO NA UBISTVO VUČIĆA! Traže obaranje predsedničkog aviona iznad Beograda, poslanici Evropskog parlamenta se SMEJU U STUDIJU