I ako ne radite u pekari, apsolutno je moguće da znate da proverite kvalitet hleba kao pravi pekar.

Uz ovaj vodič ćete prepoznati šest najvažnijih karakteristika koje svaka odlična vekna hleba ima:

KORA

Hleb bez lepe hrskave kore nije vredan vašeg vremena. Kora dobrog hleba ima više nijansi, od zlatnosmeđe do svetlozlatne.

VAZDUŠASTA TEKSTURA

U svežem hlebu treba da tražite mehure vazduha različitih veličina.

profimedia0427725735.jpg
Foto: Profimedia

SJAJNA UNUTRAŠNJOST

Kvalitetan hleb ima blago sjajnu unutrašnju površinu. Pored toga, vratiće se u prvobitan položaj kada ga pritisnete.

AROMA

Dobar hleb osim ukusa ima i miris koji treba da se oseti i pre nego što ga zagrizemo.

IZGLED

Dobar spoljašnji izgled ili glazura jedan je od pokazatelja kvaliteta. Forma, oblik, volumen, glazura… sve to čini hleb kvalitetnim.

LAKOĆA NAREZIVANJA

Narezivanje je skoro kao umetnost, pa ako želite rustikalan hleb, pustićete da se on sam otvori.

profimedia0427006849.jpg
Foto: Profimedia

Kurir.rs/Žena/Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: