Ako ne možete da se setite šta da spremite za ručak i da to izgleda kao da ste otišli do skupog restorana, ovaj recept će vam dobro doći!

Sastojci:

  • 250 g testenine fusilli
  • 450 g mlevenog mesa
  • 450 g gustog paradajz soka ili pelata
  • 110 g ljute kobasice
  • 1 kašika biljnog ulja
  • 1/2 crnog luka
  • 50 g rendanog parmezana
  • 10 g svežih listića bosiljka
  • so i biber po želji

Priprema:

1. Skuvajte testeninu prema uputstvu s pakovanja.

2. U drugoj posudi popržite malo naseckane ljute kobasice dok ne postane hrskava. Ubacite s kobasicama sitno naseckani luk i dinstajte dok ne postane staklast. Dodajte mlevenu junetinu i pržite je dok dobije smeđu boju. Ulijte sos od paradajza, posolite i pobiberite po želji. Kuvajte dok se sos ne zgusne.

3. Ubacite testeninu u sos, a nakon toga i rendani parmezan i sveže iseckan bosiljak, pa sve dobro promešajte.

4. Jelo poslužite toplo uz salatu po želji.

profimedia0403594964.jpg
Profimedia 

Foto: Shutterstock