Ako vam je supa dosadila, evo čorbice koja može da osveži vaš jelovnik. Odlična je, što ćete i sami videti kada je probate.

Za pripremu ove čorbe potrebni su vam sledeći sastojci:

80 g pšenice
2 kašike maslinovog ulja
150 g praziluka (beli i zeleni deo)
200 g stabljike celera
1 kašika suvog biljnog začina
1 l vode
50 ml pavlake za kuvanje
1 kašika naseckanog lista celera

Priprema:


Pšenicu operite i stavite u vodu da odstoji preko noći. Na zagrejanom ulju propržite sitno iseckan luk, praziluk i stabljike celera narezane na tanke kolutove.

Dodajte pšenicu, suvi biljni začin i nalijte vodom. Kuvajte dok povrće i pšenica ne omekšaju. Po potrebi pobiberite i posolite.


Na kraju sve sastojke usitnite električnom seckalicom, dodajte pavlaku za kuvanje i pustite da supa provri.


Dekorišite naseckanim celerom i poslužite.

profimedia0263817656.jpg
Profimedia 

Kurir.rs/Stvar ukusa/Foto: Profimedia