OVAKO SPREMLJEN KROMPIR JEŠĆETE SVAKI DAN! Tajna je u DVA sastojka, a ukus je NEODOLJIV! Spremite ga JOŠ DANAS (RECEPT)
Krompir je jedna od najomiljenijih namirnica na svetu. Bilo da je kuvan, pečen, pofrit, pire... Ukus je neodoljiv, a postoji veliki broj recepata.
Predstavljamo vam recept za pečeni krompir sa belim lukom i limunom. Iako vam se na prvu loptu ovo čini kao komplikovan recept, garantujemo vam da je ovo jelo od krompira toliko jednostavno napraviti i toliko su ukusni da ne bi trebalo da čekate ni minut da ih spremite.
Sastojci:
- 8 kašika maslaca
- 1 kg krompira
- 1 kašika maslinovog ulja
- 4 češnjaka belog luka
- 2 limuna
- 1 kašičica soli
- 2 kašike naseckanih svežih listova origana
Priprema:
- Zagrejati rernu na 200 stepeni.
- Otopiti maslac u većoj posudi.
- Oljuštiti i iseći krompir veličine 2,5 cm.
- Krumpir dodati u otopljeni maslac, dodati maslinovo ulje i dobro pomešati da se sastojci sjedine.
- Usitniti beli luk i pomešati ga s 1/4 šoljice limunovog soka. Sve to dodati u krompir, posoliti i dobro pomešati. Višak tečnosti iscediti
- Krompir prebaciti u lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Krompir rasporediti u jednom sloju.
- Peći dok krompir ne postane zlatno-smeđe boje (35-45 minuta)
- U međuvremenu naseckati origano i kad je krompir gotov, posuti origanom i lagano promešati.
Kurir.rs/Gastro.24sata.hr/Foto: Profimedia
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore