PASTRMKA NA UŽIČKI NAČIN

Sastojci:

  • 4 pastrmke
  • 200 g kajmaka
  • 160 g mesnate slanine
  • 1/2 kg krompira
  • 100 g brašna
  • so
  • peršun
  • ulje

Priprema:

1. Pastrmku očistiti, oprati i osušiti. Slaninu iseći na tanke parčiće i malo propržiti.

2. Oljuštiti krompir i skuvati ga u vodi u koju smo dodali malo začina i soli. Pastrmke uvaljati u brašno i pržiti u ulju i masnoći koja je ostala od pržene slanine, a onda poređati na oval na koji je prethodno stavljena slanina i preliti uljem u kojem se pržila.

3. Servirati s barenim krompirom, a zatim preliti rastopljenim kajmakom i seckanim peršunom.

PITA SA SLATKIM KUPUSOM

stockphotohomemaderolledborekspinachandfetacheeseturkishcuisine1046883997.jpg
Shutterstock 

Sastojci:

  • 600 g tankih kora
  • 1,5 kg svežeg kupusa
  • 1 glavica crnog luka
  • 4 kašike ulja
  • biber,
  • so

Priprema:

1. Glavicu kupusa očistiti od spoljnih listova, oprati i izrendati. Luk oljuštiti i oprati.

2. Na zagrejanom ulju prodinstati iseckan crni luk. Dodati kupus, so i biber pa zajedno dinstati dok kupus ne omekša. Ohladiti i nadevati po tri kore, nauljiti i uviti u rolat. Tako raditi dok se ne potroše svi sastojci.

3. Urolane kore saviti u oblik puža i poređati u nauljen pleh. Staviti u zagrejanu rernu i peći dok ne porumeni.

Kurir.rs/Foto: Shatterstock