Pohovane palačinke odličan su izbor ukoliko vam se jede nešto ukusno za večeru. Možete ih filovati po želji, a hrskava korica daće im specifičan ukus zbog koga i jesu omiljene!

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 150 gr brašna
  • 300 ml mleka
  • malo soli
  • malo vode
  • 300 gr ćureće šunke
  • 300 gr edamera
  • 100 ml pavlake

profimedia0397150323.jpg
Profimedia 

Priprema:

-Pripremite smesu od 2 jaja, 150 grama brašna, 300 ml mleka i malo soli.

-Umutite smesu i ispecite palačinke.

-Kada budu gotove premažite ih pavlakom.

-Preko stavite ćureću šunku i edamer, preklopite krajeve i urolajte.

-Uvaljajte ih u brašno, zatim u jaja i prezlu, i pržite dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

-Servirajte uz tartar ili tzatziki sos.

profimedia0316941470.jpg
Profimedia 

Kurir.rs/Klix.ba/Foto: Profimedia