Musaka je mnogima jedno od omiljenih jela zbog neodoljivog spoja mesa i krompira, ali i toga što se brzo sprema. Ipak, postoji još jedna ukusna varijanta ovog recepta, a zamena za meso su pečurke.

Sastojci:

– 1 kg krompira

– 500 gr šampinjona

– 1 glavica crnog luka

– 1 šargarepa

– mešavina suvog začina

– biber, so,

– 3 jajeta

– 200 ml mleka

– ulje

profimedia0351802339.jpg
Profimedia 

Propržite luk i šargarepu, dodajte šampinjone i začine pa pržite.

U vatrostalnu posudu ređajte krompir na tanke kolutove, pa red fila od pečurki itd…završite krompirom.

Peći 10 min na 200 stepeni pa izvadite posudu i jelo prelijte jajima i mlekom pa pecite još 30 minuta.

profimedia0124895079.jpg
Profimedia 

Kurir.rs/Mr. Kitchen/Foto: Profimedia