Kada se spomenu punjene paprike, mnogima od ukusne kombinacije mesa, pirinča i paprika krene "voda na usta". Ipak, postoji i malo zdravija verzija od one na koju smo svi navikli. Šta ako vam kažemo da paprike možete puniti tunjevinom i da je ukus podjednako neodoljiv?

Sastojci:

  • 2 konzerve tunjevine
  • 1 tegla pečenih paprika
  • pola sitno naseckanog luka
  • ajoli sos (mediteranski sos od maslinovog ulja i belog luka)
  • 3 kašike peršuna
  • malo seckanog kapra
  • 1 kašika limunovog soka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so i biber

profimedia0251254353.jpg
Profimedia 

Priprema:

Ocedite tunjevinu i stavite je u činiju. Dodajte naseckani luk, sos ajoli, limunov sok, peršun, kapar, maslinovo ulje, so i biber. Po potrebi smesu možete dodatno začiniti. Nakon što dobro promešate smesu, na red dolazi punjenje paprika. Pazite da ne stavite preveliku količinu smese kako paprika ne bi pukla. Punjene pečene paprike s tunjevinom možete poslužiti uz prepečeni ili hleb po želji.

profimedia0303137954.jpg
Profimedia 

Kurir.rs/Gastro.hr/Foto: Profimedia