TESTO KAO IZ ITALIJANSKE PICERIJE: Nikad niste probali FOKAČO? Sad je prilika, bićete ODUŠEVLJENI (RECEPT)
Sastojci:
1 dl pirea od bundeve
150 g brašna (možete ga kombinovati s ražanim)
1/2 šolje tople vode
1 ravna kašika soli
1/2 kvasca
0,5 dl maslinovog ulja
1/2 kašike suvog ruzmarina
pinjole
krupna morska so
Priprema:
1. U dublji sud stavite prosejano brašno, a od bundeve koju ste prethodno obarili napravite pire, pa ga dodajte u sud s brašnom.
2. Pola kvasca i 1 dl mlake vode s kašičicom šećera rastopite i ostavite da nadođe. Maslinovo ulje i ruzmarin pomešajte i ostavite na stranu.
3. Potom od svih sastojaka zamesite meko testo i ostavite ga da odstoji 15-20 minuta.
4. Kalup obložite papirom za pečenje. Testo nemojte ponovo premesiti, već vlažnim rukama oblikujte oblik pogače, prebacite u kalup i varjačom izbušite rupice. Pogaču prelijte maslinovim uljem i ruzmarinom, bogato pospite pinjolama i morskom solju i pecite na 200 stepeni dok ne porumeni.
Foto: Shutterstock
PREDSEDNIK VUČIĆ SA PREDSEDNICOM SAVETA ZA DUALNO OBRAZOVANJA ŠVAJCARSKE: Ključna uloga u smanjenju stope nezaposlenosti