Piletina je dobar izbor, bilo da spremate ručak ili večeru. Predstavljamo vam zanimljiv recept, koji će začiniti ukus često monotone, ali zdrave piletine.

Sastojci:

  • 1/2 kg pilećeg belog mesa
  • 400 g šampinjona
  • 2-3 veće šargarepe
  • 200 g koncentrata paradajza (ili 1/2 l soka od paradajza)
  • 50 g neslanog kikirikija
  • so, biber
  • peršunov list
profimedia0219562028.jpg
Foto: Profimedia

Priprema:

Kratko propržite meso na malo ulja, pa ga prelijte paradajzom. Dodajte krupno sečene pečurke i iseckanu šargarepu, pa začinite. Kuvajte pola sata na jačoj vatri, uz stalno mešanje (dolivajte vodu po potrebi). Na kraju dodajte kikiriki propržen na malo ulja. Jelo služite uz hleb, testeninu, pirinač ili krompir.

profimedia0327777267.jpg
Foto: Profimedia

Kurir.rs/Foto: Shutterstock