Pohovani hleb bobar je izbor za doručak ili večeru. Rado ga jedu i deca i odrasli, a odličnog je ukusa ako mu se doda neki prilog. Banane i čokolada su odličan izbor!

Potrebno vam je:

  • 8 kriški hleba
  • 2 dl mleka
  • 3 jaja
  • 3 jašike šećera u prahu
  • 1 kašika maslaca
  • 3 kašike ulja
  • 1 kašičica mlevenog cimeta
  • 1 banana
  • 1/2 limunovog soka
  • 250 g čokolade za kuvanje
  • 100 g šećera u prahu
  • 125 g maslaca
  • 3 jaja
  • 30 g glatkog brašna
  • 100 g badema
profimedia0429990397.jpg
Profimedia 

Priprema: Otopiti čokoladu na pari i ostaviti je da se malo ohladi. Penasto umutiti maslac i šećer pa postupno dodati jaja i čokoladu.

Zatim dodati brašno i mlevene bademe.

Kuvati sve na pari dvije-tri minute, pokriti i staviti u hladnjak na 30 minuta.

Iseći hleb na kriške. U posudi viljuškom umutiti jaja i mleko.

Zagrejati maslac i ulje u tiganju. Umočiti hleb u smesu od jaja, izvaditi i staviti na zagrejanu masnoću.

27288-sss01stockshutterstock-ff.jpg
Shutterstock 

Pržiti nekoliko minuta s jedne strane, zatim s druge dok ne poprimi smeđe-zlatnu boju. Izvaditi hleb na papirnati ubrus.

Iseći banane na komadiće pa ih poprskati limunovim sokom.

Svaku krišku hleba premazati ohlađenim čokoladnim punjenjem, složiti na njega nekoliko parčića banana, poklopiti drugim hlebom te sve obilno posuti šećerom u prahu i cimetom.

profimedia0285332176.jpg
Profimedia 

Kurir.rs/Gastro.24sata.hr/Foto: Profimedia