Pilav je ukusno, ali i jednostavno jelo, pa čak i žene koje nisu vične u kuhinji mogu da ga naprave.

profimedia0014114342.jpg
Profimedia 

Sastojci:

- 1 belo pileće meso

- 1 pakovanje svežih šampinjona

- 2 praziluka

- 2 čena belog luka

- 1/2 manje glavice kupusa (oko 500 g)

- 100 g pirinča

- malo kikirikija

- 100 g kukuruza iz konzerve ili kesice

- so i biber

profimedia0338884525.jpg
Profimedia 

Priprema:

Belo meso skuvati u slanoj vodi, pa ga iseći na kockice kad se ohladi. Supu ostavimo za nalivanje pilava. Praziluk iseći na kolutove i propržiti na ulju, dodati dva čena belog luka, na listove iseckane šampinjone i sitno isečen kupus, kao za salatu. To sve pržiti nekoliko minuta, pa dodati belo meso i pirinač. Posoliti i pobiberiti po želji, dodati kukuruz i malo sitno seckanog kikirikija, pa naliti supom u kojoj se kuvalo meso. Sve ovo staviti u rernu na 200 stepeni i peći 30 minuta.

Kurir.rs, Foto: Shutterstock