Supa će vas najbolje zagrejati u zimskim danima, a cela porodica će uživati u u ukusu čorbe od šargarepe i karija.

Možete je poslužiti kao predjelo, lako se pravi i ima autentičan orjentalni ukus.

profimedia0474778196.jpg
Profimedia 

Sastojci:

- 8 srednjih šargarepa

- 5 struka vlašca

- 50 g maslaca

- 500 ml supe od povrća

- 125 ml pavlake

- 125 ml bistrog soka od jabuke

- 1 kašika meda

- 2 kašike sirćeta

- 1 limun

- 1 kašičica karija u prahu

- prstohvat šafrana

- so i biber

stockphotoaddingsaltbacklighttosaltfromsaltshakercloseup524630182.jpg
Shutterstock 

Priprema:

Propržiti šargarepe i vlašac na maslacu, dodati med i pustiti da se smesa karamelizuje. U to sipati supu od povrća i sok od jabuke i kuvati na tihoj vatri oko 30 minuta, pa umešati pavlaku, sirće, kari i šafran. Na kraju dodati soli i bibera po ukusu. Masu sipati u blender da se dobije gusta i kremasta supa. Ukoliko želite da je pikantna, ukrasite je sitno iseckanim ljutim papričicama pre nego što je servirate.

Kurir.rs, Foto: Shutterstock