Bakalar je riba koja obiluje belančevinama i omega 3 masnim kiselinama, a ovaj recept će vam se sigurno dopasti.

Sastojci:

600 g fileta crnog bakalara 900 g krompira 2-3 čena belog luka svež peršunov list 1,5 dl belog vina 2 dl vode maslinovo ulje so, biber

Priprema:

Zagrejte rernu na na 180 stepeni. Krompir skuvajte, ohladite isecite na ploške debljine 1 cm. Dok se krompir kuva, odmrznute filete bakalara posušite ih kuhinjskim ubrusom i isecite na komade veličine zalogaja. Nauljite pleh pa u njega stavite prvi red krompira. Zatim dodajte red bakalara i pospite sitno seckanim belim lukom i listićima peršuna. Slažite tim redom sve dok se sve namirnice ne potroše (neka krompir bude na vrhu). Prelijte sve s malo maslinovog ulja, belim vinom i vodom. Neka tečnost bude najviše do 3/4 visine posude. Pokrijte alu-folijom i stavite u rernu. Nakon pola sata skinite foliju i pecite još 50 minuta. Kad je jelo gotovo, ako je ostalo dosta tečnosti u posudi, odspite je. Pre služenja ga pospite s malo svežeg peršuna.

profimedia0338884525.jpg
Profimedia 

Kurir.rs, Foto: Shutterstock