Pilav je jelo koje ste sigurno spremali, ali vam predstavljamo malo drugačiji recept, koji garantuje fantastičan ukus!

Sastojci:

  • 1 belo pileće meso
  • 1 pakovanje svežih šampinjona
  • 2 praziluka
  • 2 čena belog luka
  • 1/2 manje glavice kupusa (oko 500 g)
  • 100 g pirinča
  • malo kikirikija
  • 100 g kukuruza iz konzerve ili kesice
  • so, biber
profimedia0297102234.jpg
Profimedia 

Priprema:

Belo meso skuvati u slanoj vodi, pa ga iseći na kockice kad se ohladi. Supu ostavimo za nalivanje pilava. Praziluk iseći na kolutove i propržiti na ulju, dodati dva čena belog luka, na listove iseckane šampinjone i sitno isečen kupus, kao za salatu. To sve pržiti nekoliko minuta pa dodati belo meso i pirinač. Posoliti i pobiberiti po želji, dodati kukuruz i malo sitno seckanog kikirikija, pa naliti supom u kojoj se kuvalo meso. Sve ovo staviti u rernu na 200 stepeni i peći 30 minuta.

Kurir.rs / Foto: Shutterstock

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: