Kljukuša je jedno od osnovnih i tradicionalnih jela bosanske kuhinje. Izvorno, ova pita se pravi samo od izrendanog krompira, brašna, začina i ulja, dok modernije verzije ovog jela uključuju i sir, jaja i meso. Možete je služiti za doručak, ručak pa i za večeru.

Osim toga, priprema ovog jela ima mnoštvo kombinacija. Mi vam donosimo recept kljukuše čiji su osnovni sastojci krompir i piletina.

Sastojci koji će vam biti potrebni za ovo jelo su:

  • 4 krompira
  • 300 gr pilećeg filea
  • 2 jaja
  • 1 glavica luka
  • voda
  • 2 šolje brašna
  • 4 kašike ulja
  • so, biber
  • malo maslaca
profimedia0315138543.jpg
Foto: Profimedia

Način pripreme:

Piletinu iseckajte na kockice, začinite biberom i solju i propržite na vrelom ulju. Krompir oljuštite i takođe iseckajte na kockice.

U velikoj posudi umutite testo od brašna, vode, jaja i ulja i dodajte krompir i piletinu. Sve promešajte, izlijte u pleh i pecite.

Kada kljukuša poprimi zlatnosmeđu boju izvadite je iz rerne, premažite puterom i vratite u rernu još nekih pet minuta.

Kada je kljukuša gotova premažite je pavlakom. Servirajte uz kupus salatu.

profimedia0124747678.jpg
Foto: Profimedia

Kurir.rs/Klix.ba/Foto: Profimedia