Vreme je posta, pa tako mnogi paze koje namirnice koriste kada kuvaju. Kako bi ostali dosledni, a istovremeno pripremili ukusan ručak, predlažemo vam da napravite posne punjene paprike! Potrebno je:

  • 10 paprika, može suvih;
  • 200 gr kuvanog pirinča;
  • 1 praziluk;
  • veza blitve;
  • 1 veća šargarepa;
  • 2 kašike ajvara;
  • 100 ml kuvanog paradajza;
  • 2 paradajza ili krompira;
  • so, biber;
  • 4 čena belog luka;
  • ulje.
profimedia0480570104.jpg
Profimedia 

Priprema:

Na ulju propržiti seckan praziluk pa dodati rendanu šargarepu. Blitvu obariti pa iseckati. Pirinač skuvati, ali ne sasvim. U prženi praziluk dodati obaren pirinač, iseckanu blitvu, ajvar, seckan beli luk, biber, so pa sve izjednačiti.

Paprike oprati, izvaditi semenke pa napuniti. Paradajz ili krompir iseći na tanje kriške i zatvarati paprike. Pleh obložiti pek papirom, malo pouljiti i poređati paprike. Sipati kuvan paradajz preko njih i ulje.

profimedia0480570095.jpg
Profimedia 

Kurir.rs/Bakina kuhinja/Foto: Profimedia