POSTITE, A JEDU VAM SE PUNJENE PAPRIKE? Evo kako da napravite ovo jelo sa posnim sastojcima, ukus je JOŠ BOLJI (RECEPT)
Vreme je posta, pa tako mnogi paze koje namirnice koriste kada kuvaju. Kako bi ostali dosledni, a istovremeno pripremili ukusan ručak, predlažemo vam da napravite posne punjene paprike! Potrebno je:
- 10 paprika, može suvih;
- 200 gr kuvanog pirinča;
- 1 praziluk;
- veza blitve;
- 1 veća šargarepa;
- 2 kašike ajvara;
- 100 ml kuvanog paradajza;
- 2 paradajza ili krompira;
- so, biber;
- 4 čena belog luka;
- ulje.
Priprema:
Na ulju propržiti seckan praziluk pa dodati rendanu šargarepu. Blitvu obariti pa iseckati. Pirinač skuvati, ali ne sasvim. U prženi praziluk dodati obaren pirinač, iseckanu blitvu, ajvar, seckan beli luk, biber, so pa sve izjednačiti.
Paprike oprati, izvaditi semenke pa napuniti. Paradajz ili krompir iseći na tanje kriške i zatvarati paprike. Pleh obložiti pek papirom, malo pouljiti i poređati paprike. Sipati kuvan paradajz preko njih i ulje.
Kurir.rs/Bakina kuhinja/Foto: Profimedia
"PONOSAN NA ČINJENICU DA U PREMIJERU ORBANU IMAMO ISKRENOG PRIJATELJA" Predsednik Vučić se oglasio iz Budimpešte posle sastanka s mađarskim premijerom (foto)