Čorba od bundeve je poslednjih godina sve popularnija. Kako je bundeva izuzetno zdrava namirnica, tako je i ovo jelo savršen izbor za ručak. Pratite recept i uživajte u ukusu!

Sastojci:

  • 500 g bundeve
  • 1 krompir
  • 2 čena belog luka
  • ulje
  • 7 dl vode ili supe od kock
  • e so, biber
  • koštice bundeve
profimedia0136636597.jpg
Profimedia 
foto: Profimedia

Priprema: 1. Na malo ulja prodinstajte luk i beli luk. Dodajte bundevu i krompir isečene na kockice, so i biber po ukusu.

2. Prelijte sve vodom ili bistrom supom i kuvajte oko 30 minuta. Ispasirajte štapnim mikserom.

3. Pre služenja, čorbicu u tanjiru pospite semenkama bundeve. Po želji, u čorbu možete dodati prepečene kockice hleba ili malo neutralne pavlake.

profimedia0392923541.jpg
Profimedia 
foto: Profimedia

Kurir.rs / Foto:Shutterstock

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: