Mekane, sočne krofne vrlo su zahvalna poslastica, a uz ovaj recept za tili čas biće spremne za posluženje.

Potrebni sastojci:

  • 1 kg brašna
  • 1 jaje
  • 1 kasikica šećera
  • 2 kašike kvasca
  • 500 ml mleka
  • 100 g margarina
  • krem
profimedia0409812646.jpg
Foto: Profimedia

Priprema:

Zamesiti sve sastojke sa toplim mlekom i ostaviti da nadođe testo.

Kad je testo nadošlo razvaljati na brašnu koru debljine prsta i čašom označiti krofne i u sredinu stavljati krem.

Onda još jednu koru iste veličine staviti preko ove prve.

I onda sa čašom odvajati krofne i ostaviti ih još da nadolaze. Kad nadođu staviti ih u vrelo ulje, prvo se stavlja strana koje je nadošla ta ide u ulje.

Brzo se prže i super su mekane.

profimedia0117971138.jpg
Foto: Profimedia

Kurir.rs/Recepti/Foto: Profimedia