Bliži se vreme praznika, pa je pravi trenutak da odlučite koju ćete ukusnu poslasticu pripremati. Predlažemo vam vanilin kiflice, a samo jedan zalogaj je dovoljan da vas vrati u detinjstvo.

Tajna ovog savršenog testa jeste da se u njega nikako ne stavlja jaje jer će ga ono dodatno stvrdnuti!

Još jedna važna napomena jeste da ovo testo nikako ne gnjavite rukama dugo iz razloga što će se maslac otopiti pa će se kiflice razliti tokom pečenja. Najbolje je da testo sve vreme držite na radnoj površini, a ukoliko su vam ruke tople, operete ih hladnom vodom pre oblikovanja kiflica.

Sastojci:

  • 250 g glatkog brašna,
  • 100 g oraha,
  • 50 g šećera u prahu,
  • 2 kesice vanilin šećera,
  • 210 g hladnog maslaca

profimedia0315191151.jpg
Foto: Profimedia


Priprema:

Od sastojaka zamesite testo, zamotajte ga u foliju i ostavite u frižideru na sat vremena da odstoji.

Oblikujte rukama kuglicu od dela testa, a zatim je između dlanova razvucite i oblikujte u obliku valjka sa špicastim krajevima pa blago savijte.

Tako pripremljene kiflice stavite na papir za pečenje i pecite ih 8-10 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C.

Nakon što se kiflice ispeku ostavite ih malo da se ohlade pa ih zatim oprezno, dok su još mlake, uvaljajte u šećer u prahu.

profimedia0127903262.jpg
Foto: Profimedia

Kurir.rs/Foto: Profimedia