Za domaćice koje vole da mese, ovaj recept za pogačiće će im dobro doći!

Sastojci:

  • 1/2 kg samlevenih čvaraka
  • 1/2 kg brašna
  • 2 žumanceta
  • 3 kašike belog vina
  • 1 kvasac
  • so
  • jaje za premazivanje

Priprema:

1. Kvasac rastopite u malo mleka i pustite da se diže 15 do 20 minuta. Zatim zamesite testo od svih sastojaka i pustite da odstoji oko pola sata.

2. Na radnoj površini razvaljajte testo, pa ga presavijte: levu stranu nadesno, desnu nalevo, donji kraj gore i gornji kraj dole. Tako uradite tri puta, s tim da testo između savijanja miruje po 15 minuta.

3. Četvrti put razvaljajte testo na debljinu palca i manjom čašom vadite pogačice. Odozgo ih oštrim nožem zarežite uzduž i popreko da dobijete mrežicu, premažite ih jajetom i pecite oko 25 minuta na 180 stepeni.

profimedia0313525988.jpg
Profimedia 

kurir.rs