ZAPEČENI KELJ JE ODLIČAN IZBOR ZA RUČAK! Zdravo jelo koje se BRZO sprema!
Zapečeni kelj idealan je predlog za brz i zdrav ručak. Pripremićete ga lako, ukoliko pažljivo budete pratili recept.
Sastojci:
- 1 kg kelja
- 2 dl kisele pavlake
- 2 kašike prezli
- 4 kašike maslaca
- 3 čena belog luka
- 1 kašika brašna
- malo ulja
- so i beli biber po ukusu
Priprema:
1. Glavicu kelja isecite na pet-šest komada i kuvajte desetak minuta u slanoj vodi, a zatim ocedite.
2. Vatrostalni sud premažite maslacem, složite kelj i pospite ga prezlom, prethodno proprženom na ulju.
3. Posebno izmešajte iseckan ili izgnječen beli luk, brašno i kiselu pavlaku, pobiberite pa time prelijte kelj.
4. Zapecite petnaestak minuta u rerni zagrejanoj na 250 stepeni i odmah poslužite.
5. Na isti način možete spremiti karfiol, prokelj i blitvu.
Kurir.rs/Foto: Shutterstock
"MI NEĆEMO KAO AMERIKANCI DA UPADAMO NA UNIVERZITETE!" Vučić: Jedino mi je žao studenata koji žele da uče! (VIDEO)