Ukoliko želite da se počastite ukusnom večerom, predlažemo vam da napravite pitu s belim mesom. Lako i brzo se pravi, bitno je samo da pratite uputstva u receptu.

Sastojci:

  • 400 g belog pilećeg mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kg krompira
  • 3 kašike brašna
  • 5 jaja
  • 20 g maslaca
  • 200 g pavlake
  • malo sira trapista
  • so, biber
  • ulje
profimedia0327231426.jpg
Foto: Profimedia

Priprema:

1. Obariti krompir i propasirati ga. Umutiti maslac sa 3 žumanceta, dodati pasiran krompir i 3 kašike brašna. Sve izmešati, pa u to dodati 3 umućena belanca i posoliti.

2. Na ulju propržiti sitno seckan crni luk i na sitne komadiće iseckano belo meso. Kada je meso uprženo, dodati so i biber.

3. U vatrostalnu posudu, podmazanu uljem ili maslacem, sipati deo smese od krompira. Preko staviti smesu s mesom, pa drugu polovinu testa od krompira. Preliti pavlakom u kojoj su razmućena 2 jajeta.

4. Ispeći na 200 stepeni. Odozgo, kad je pečeno, narendati malo sira.

profimedia0327231409.jpg
Foto: Profimedia

Kurir.rs/Foto: Shutterstock