Testenina s karfiolom je zdrav i ukusan obrok koji se jednostavno sprema. Idealan je za ručak ili večeru, a ukoliko pratite jednostavna uputstva u receptu, ispašće i vama odlično!

Sastojci:

  • 1 karfiol
  • 1/2 l mleka
  • 1/2 kg testenine
  • 100 g tvrdog sira (parmezan, trapist, edamer...)
  • 50 g maslaca
  • 50 g brašna
  • 1 lovorov list
  • biber, so

Priprema:

1. U šerpu staviti vodu da proključa. Oprati karfiol i razdvojiti ga na cvetiće. Staviti ih u vodu i kuvati dok ne omekšaju (oko 10 minuta). Izvaditi ih iz posude, ostaviti sa strane, a vodu u kojoj se kuvao karfiol ne prosipati.

2. Za bešamel sos prvo zagrejati mleko i lovorov list. U drugoj posudi rastopiti maslac. Dodati brašno i sve dobro umutiti da ne bi bilo grudvica. Dodati toplo mleko i kuvati 4-5 minuta. Začiniti po ukusu. Na kraju dodati sir i lagano mešati dok se ne rastopi, pa dodati karfiol.

3. Vodu u kojoj se kuvao karfiol staviti da proključa. Posoliti je, pa u njoj skuvati testeninu. Ocediti je i prebaciti u posudu za serviranje, preliti sosom i jelo servirajte odmah.

Kurir.rs/Foto: Shutterstock