NAPRAVITE TESTENINU S KARFIOLOM ZA RUČAK! Kombinacija deluje neobično, ali je ukus FANTASTIČAN (RECEPT)
Testenina s karfiolom je zdrav i ukusan obrok koji se jednostavno sprema. Idealan je za ručak ili večeru, a ukoliko pratite jednostavna uputstva u receptu, ispašće i vama odlično!
Sastojci:
- 1 karfiol
- 1/2 l mleka
- 1/2 kg testenine
- 100 g tvrdog sira (parmezan, trapist, edamer...)
- 50 g maslaca
- 50 g brašna
- 1 lovorov list
- biber, so
Priprema:
1. U šerpu staviti vodu da proključa. Oprati karfiol i razdvojiti ga na cvetiće. Staviti ih u vodu i kuvati dok ne omekšaju (oko 10 minuta). Izvaditi ih iz posude, ostaviti sa strane, a vodu u kojoj se kuvao karfiol ne prosipati.
2. Za bešamel sos prvo zagrejati mleko i lovorov list. U drugoj posudi rastopiti maslac. Dodati brašno i sve dobro umutiti da ne bi bilo grudvica. Dodati toplo mleko i kuvati 4-5 minuta. Začiniti po ukusu. Na kraju dodati sir i lagano mešati dok se ne rastopi, pa dodati karfiol.
3. Vodu u kojoj se kuvao karfiol staviti da proključa. Posoliti je, pa u njoj skuvati testeninu. Ocediti je i prebaciti u posudu za serviranje, preliti sosom i jelo servirajte odmah.
Kurir.rs/Foto: Shutterstock
SKANDAL! HRT POZVAO NA UBISTVO VUČIĆA! Traže obaranje predsedničkog aviona iznad Beograda, poslanici Evropskog parlamenta se SMEJU U STUDIJU