Da li ima nešto ukusnije od toplog, mekanog hleba? Još kada dodate beli luk, ukus je neodoljiv. Zbog toga za vas imamo recept za hleb sa belim lukom, koji je bolji od svega što ste do sada probali.

Sastojci:

  • 1/2 kg brašna
  • pola kašičice soli
  • 1 kesica instant kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 300 ml mlake vode
  • 3 čena belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • kašika svežeg peršuna
  • so
  • biber

Priprema:

1. U brašnu napravite rupu u sredini. Pomešajte kvasac sa šećerom i mlakom vodom i ostavite petnaestak minuta da nadođe, pa ga sipajte u rupu u brašnu. Dodajte so, postepeno dospite mlaku vodu i zamesite testo, koje nakon toga treba da odstoji pola sata.

2. Testo podelite u tri loptice. Razvaljajte ga i ostavite oko 15 minuta da naraste.

3. U međuvremenu sitno iseckajte beli luk i pomešajte ga sa uljem. Premažite testo i pospite ga peršunom i biberom.

4. Pecite na 200 stepeni.

Kurir.rs/Foto: Shutterstock