Bliži se vikend, pa će mnogi iskoristiti priliku da se odmore od obaveza koje su imali tokom nedelje u udobnosti toplog doma. Kako bi užitak bio potpun, predlažemo vam da napravite kokos keksiće. Recept je jednostavan, a ukus čaroban!

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 4 ka­ši­ke vode
  • ma­nje od po­la ka­ši­či­ce soli
  • 120 g kri­stal šećera
  • 1 ka­ši­ka aro­me
  • va­ni­le (ili va­ni­lin še­ćer)
  • 200 g ko­ko­so­vog brašna
  • 350 g me­kog brašna
  • 1 ka­ši­či­ca pra­ška za pecivo
  • 250 g pu­te­ra ili margarina

Priprema:

Ja­je, vo­du, so i še­ćer umu­ti­ti. Do­da­ti osta­le sa­sto­j­ke. Za­me­si­ti da te­sto bu­de ko­m­pa­k­t­no (mo­že­te ko­ri­sti­ti ja­či mi­k­ser). Te­sto ne tre­ba da sto­ji, od­mah ga pre­ba­ci­te na ra­d­nu po­vr­ši­nu po­su­tu bra­šnom (da se ne le­pi) na­pra­vi­te va­ljak, po­de­li­te ga na dva de­la. Se­ci­te ma­le ko­ma­de pa, ro­la­ju­ći po sto­lu ili iz­me­đu dla­no­va, pra­vi­te ma­le va­lj­ke i sa­vi­j­te ih u oblik po­t­ko­vi­ce. Slo­ži­te na pa­pir za pe­če­nje i pe­ci­te u za­gre­ja­noj re­r­ni na 180 ste­pe­ni oko 25 mi­nu­ta ili dok ne vi­di­te da su do­bi­le zlat­nu bo­ju. Uva­lja­j­te ih u še­ćer, a jed­nu stra­nu mo­že­te i da umo­či­te u isto­plje­nu čo­ko­la­du.

Kurir.rs Foto: Shutterstock