Sastojci:

2 dl mleka 1 dl vode 1 dl

po­mo­ran­dži­nog soka

2 ka­ši­či­ce

ek­stra­k­ta vanile 1 šo­lja pirinča 2-4 ka­ši­ke meda 1 ka­ši­či­ca cimeta 1 ka­ši­či­ca re­n­da­ne po­mo­ran­dži­ne korice pr­sto­hvat soli

Priprema:

U še­r­pi po­me­ša­j­te mle­ko, vo­du i sok od po­mo­ran­dže. Do­da­j­te ek­stra­kt va­ni­le, pr­sto­hvat so­li i pi­ri­nač, pa ku­va­j­te na sred­njoj va­tri. Kad te­č­nost pro­vri, sma­nji­te na la­ga­nu va­tru, do­po­la po­klo­pi­te i ku­va­j­te dok te­č­nost sko­ro ne ne­sta­ne. Sklo­ni­te s va­tre pa ume­ša­j­te med, đu­m­bir (ako ga vo­li­te) i re­n­da­nu ko­ri­cu po­mo­ran­dže. Osta­vi­te po­kri­ve­no i pu­sti­te ne­ko­li­ko mi­nu­ta dok ne pos­ta­ne kre­ma­sto. Po­slu­ži­te mla­ko ili hla­d­no.

Kurir.rs

Foto: Shutterstock