Žene su navikle da pune paprike, krompir i tikvice, ali to sve može da se uradi i sa lukom.

Sastojci:

4 velika crna luka so, biber 1 crvena paprika 400 g junećeg mlevenog mesa 1 kašičica majorana 1 kašika ulja 200 ml supe od kocke kačkavalj za posipanje

Priprema:

1. Skinuti ljusku s luka i odseći kapice. Izdubiti ga kašičicom da ostane zidić debeo oko pola centimetra. Izdubljenu sadržinu luka sitno iseckati. Ono što je ostalo kao posudica za punjenje kuvati u ključaloj slanoj vodi oko dva minuta, pa procediti i ostaviti na rešetki da se dobro ocedi. 2. Sitno iseckati papriku, pa je dodati mesu, zajedno s prethodno iseckanim lukom. Dodati so, biber i izmešati. 3. Zagrejati rernu na 180 stepeni, napuniti luk mesom i poklopiti ga kapicama. Sipati ulje u posudu za pečenje i položiti luk. Naliti ključalom supom i peći 30-40 minuta. 4. Pred kraj pečenja jelo posuti rendanim kačkavaljem. Poslužiti uz pirinač.

Foto: Shutterstock