ZAPEČENA BORANIJA SA PILETINOM JE IDEALAN RUČAK! Ako ih nikada niste spremali ovako preći će vam u NAVIKU!
Sastojci:
4 pileća bataka 100 g crnog luka 500 g boranije 200 ml mleka 1 paradajz 2 kašike ulja 2 jajeta peršun so, biber
Priprema:
1. Skinite kožicu s pilećih bataka i izvadite kosti. Na zagrejanom ulju propržite batake. Kad porumene, dodajte sitno seckan crni luk i boraniju, pa dinstajte desetak minuta. 2. Dodajte paradajz isečen na kockice (ili paradajz pelat). Začinite po ukusu i nastavite s dinstanjem. 3. Kad boranija bude skoro gotova, sipajte je u nauljenu vatrostalnu posudu, prelijte jajima razmućenim u mleku i zapecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Pospite peršunom i poslužite.
Foto: Shutterstock
PREDSEDNIK VUČIĆ: SAD uvode sankcije NIS, razgovaraćemo i sa Rusima i sa Amerikancima! Studentima su ispunjeni svi zahtevi! Stanovi za mlade od 20 do 35 godina