Sastojci:

Testo:

Oko 1 kg brašna

1 kocka svežeg kvasca

1 kašičica soli

2 kašičice šećera

250 ml mlakog mleka

250 ml mlake vode

1 šoljica ulja

Fil:

1 kesica pudinga po želji

3 kašike šećera

1/2 l mleka

Za premazivanje:

2-3 žumanceta

1/2 margarina šećer u prahu

topljena čokolada

Priprema:

Brašno, so i šećer pomešajte i dodajte izmrvljen kvasac, a zatim ulje, mlako mleko i vodu. Zamesite testo i ostavite da nadođe. Zatim, skuvajte puding po uputstvu s kesice.

Testo podelite na 5 loptica i svaku oklagijom rastanjite na površini posutoj brašnom, filujte skuvanim i hladnim pudingom, pa zatim uvijte kiflicu. Svaku premažite umućenim žumancem, ostavite malo da narastu, pa pecite oko 40 minuta na 180 stepeni.

Na vruće kiflice stavljajte pomalo margarina, ostavite ih u rerni još tri minuta, izvadite pa prekrijte krpom da omekšaju. Kiflice služite ohlađene, posute šećerom u prahu ili istopljenom čokoladom.

Kurir/Foto: Shutterstock