ČIZKEJK OD SIRA I VIŠANJA JE NAJUKUSNIJI DESERT! Tajni sastojak daće mu ČAROBAN ukus (RECEPT)
Kada se pojavio recept za čizkejk, prvo se većina čudila spoju sira i slatkih sastojaka, a onda je brzo zauzeo prvo mesto na listi omiljenih deserta. Predlažemo vam da ga napravite sa višnjama, lešnikom i sirom i pudingom od vanile. Uživaćete!
Sastojci:
- 120 g mlevenog plazma keksa
- 150 g lešnika
- 120 g maslaca
Za krem:
- 500 g krem-sira
- 200 g šećera
- 2 jajeta
- 1 dl slatke pavlake
- 1 vanilin šećera
- 2 kašike brašna
Preliv:
- 300 g višanja
- 1 puding od maline
- 5 dl vode
- šećera po ukusu
Priprema:
1. Zajedno sameljite keks i lešnike i pomešajte s otopljenim maslacem. Ovom smesom obložite pleh (okrugli) i izravnajte viljuškom. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.
2. Za krem umutite sir sa šećerom (sir ne sme da bude slan), dodajte jaja, slatku pavlaku i vanilin šećer, pa tek onda brašno i mutite dok ne dobijete gust homogeni krem kojim ćete preliti koru od keksa. Kolač nakon toga pecite još 15-20 minuta na 180 stepeni.
3. Za preliv očistite višnje, ukuvajte ih sa 4 dl vode i dodajte šećer, a u 1 dl vode razmutite puding od maline, pa kada voda s višnjama provri, ukuvajte ga kao puding. Mlak preliv prelijte preko krema od sira.
4. Kolač pre služenja ostavite da se dobro ohladi u frižideru.
Kurir.rs/Foto: Shutterstock
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore