Kada se pojavio recept za čizkejk, prvo se većina čudila spoju sira i slatkih sastojaka, a onda je brzo zauzeo prvo mesto na listi omiljenih deserta. Predlažemo vam da ga napravite sa višnjama, lešnikom i sirom i pudingom od vanile. Uživaćete!

Sastojci:

  • 120 g mlevenog plazma keksa
  • 150 g lešnika
  • 120 g maslaca
profimedia0317064603.jpg
Foto: Profimedia

Za krem:

  • 500 g krem-sira
  • 200 g šećera
  • 2 jajeta
  • 1 dl slatke pavlake
  • 1 vanilin šećera
  • 2 kašike brašna

Preliv:

  • 300 g višanja
  • 1 puding od maline
  • 5 dl vode
  • šećera po ukusu
profimedia0317015383.jpg
Foto: Profimedia

Priprema:

1. Zajedno sameljite keks i lešnike i pomešajte s otopljenim maslacem. Ovom smesom obložite pleh (okrugli) i izravnajte viljuškom. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.

2. Za krem umutite sir sa šećerom (sir ne sme da bude slan), dodajte jaja, slatku pavlaku i vanilin šećer, pa tek onda brašno i mutite dok ne dobijete gust homogeni krem kojim ćete preliti koru od keksa. Kolač nakon toga pecite još 15-20 minuta na 180 stepeni.

3. Za preliv očistite višnje, ukuvajte ih sa 4 dl vode i dodajte šećer, a u 1 dl vode razmutite puding od maline, pa kada voda s višnjama provri, ukuvajte ga kao puding. Mlak preliv prelijte preko krema od sira.

4. Kolač pre služenja ostavite da se dobro ohladi u frižideru.

profimedia0314798473.jpg
Foto: Profimedia

Kurir.rs/Foto: Shutterstock