Iako se za večeru preporučuje laganija hrana, povremeno dajte sebi oduška i pripremite ukusno jelo čije kalorije nećete brojati. Večeras obradujte ukućane pica piroškama, nećete pogrešiti.

Sastojci:

  • 400 grama brašna
  • 15 grama kvasca
  • kašika šećera
  • malo soli, 200 mililitara mleka
  • 1 jaje
profimedia0352156263.jpg
Profimedia 

Za nadev:

200 grama kačkavalja 150 grama šunke 200 grama šampinjona paradajz sos

Način pripreme:

Mleko zagrejte i u njega rastopite kvasac. Potom dodajte šećer, jedno žumance, brašno i so. Zamesite testo.

Ostavite testo da odstoji nekih tridesetak minuta. Izvadite ga, premesite, a potom razvaljajte do debljine od pola centimetra. Testo isecite na krugove.

Na jednu polovinu kruga stavite malo paradajz sosa, šunke, sira i šampinjona. Preklopite i pritisnite viljuškom sa svih strana.

Pecite ih u dubokom ulju. Ukoliko niste ljubitelj prženog testa, premažite ih preostalim belancetom i ispecite.

Servirajte uz jogurt i omiljenu salatu.

profimedia0195827794.jpg
Profimedia 

Kurir.rs/Klix/Foto: Profimedia