Ako postoji iko od koga se mogu čuti vredni saveti za pripremu hrane, onda je to svakako slavni kuvarGordon Remzi.

Evo 10 njegovih saveta koji mogu biti vrlo korisni baš u svakoj kuhinji. Pročitajte ih i primenite neki od njih.

1 Prilagodite mlin i kontrolišite količinu bibera

Mlin za mlevenje bibera u sredini ima maticu koja se može malo otpustiti ili zategnuti, u zavisnosti od toga da li želite da bude sitnije ili krupnije mleven. Grubo mleven koristi se kao začin na odresku, to jest na komadu mesa koji treba da ostane hrskav, dok je mleveni biber najbolji za čorbe i sosove.

profimedia0188718866.jpg
Foto: Profimedia

2 Kad koristite streč-foliju za pakovanje, pokvasite dasku

Kad god koristite samolepljivu foliju za pakovanje mesa ili povrća, prvo malo pokvasite dasku za seckanje da se najlon ne zalepi, samo je nemojte previše kvasiti, jer to može da oteža stvar.

3 Kako iz limuna izvući više soka

Stavite limun na pult, pritisnite ga i valjajte (rolajte) rukom, jer to razgrađuje njegovu unutrašnjost, pa ćete na kraju moći lakše da ga iscedite. Ovaj trik deluje i kod limete, koju je teže iscediti.

stockphotohandsqueezinglemonisolatedonwhite45982114.jpg
Foto: Shutterstock

4 Kad koristite foliju, sjajnu stranu okrenite spolja

Ako niste znali, alu-folija ima dve strane. Mat strana bolje izoluje toplotu, pa bi hrana trebalo da dodiruje tu stranu, dok sjajna strana treba da bude okrenuta ka spolja.

stockphotopieceofmeatwrappedinclearfilmforprotection352408907.jpg
Foto: Shutterstock

5 Ne kidajte list po list peršuna

Okrenite struk peršuna naopako i pređite oštrim nožem preko listova. Tako ćete skinuti više lišća, brže nego da kidate listić po listić.

6 Kivi jednostavno oljuštite kašikom

Presecite kivi na pola, pa kašičicu zavucite između kože i mesa i odvojte ih jedno od drugog.

halfeatenkiwiplasticspoon600w1303830499.jpg
Foto: Shutterstock

7 Beli luk je lakše seckati s malo soli

So deluje abrazivno i pomaže da se vlakna belog luka razgrade, pa je korisno posoliti ga kada želite da iseckate beli luk što sitnije.

stockphotowomanchoppinggarliconwoodenboardforcooking578727862.jpg
Foto: Shutterstock

8 Pre rendanja stavite sir u zamrzivač

To će ga stvrdnuti i pomoći da ga lakše izrendate bez lepljenja za rende.

9 Sperite ljutinu s ruku

Ako ste ikad sekli čili papričice, pa slučajno protrljali oči rukom, znate koliko je to iskustvo bolno. Da biste se rešili ljutine na rukama, isperite ih svežim limunovim sokom.

profimedia0117439275.jpg
Foto: Profimedia

Kurir.rs/Foto: Profimedia, Shutterstock