Ako se pitate u čemu je tajna da pica i kod kuće uvek ispadne savršena, morate znati da nije reč o sastojcima. Njih ćete birati po svom ličnom ukusu.

profimedia0374728377.jpg
Profimedia 
foto: Profimedia

Mnogi misle o tome šta će staviti na picu - mocarelu, povrće, dimljenu šunku, kulen i slično, ali pritom zaboravljaju na testo. Stručnjaci tvrde kako je reč o "termodinamici", odnosno, temperaturi pečenja.

Pice se u restoranima i picerijama peku u pećima na temperaturi od 329 stepeni, a i toplota se raspoređuje ravnomerno.

Ako nemate peć, odnosno, picu pečete u svojoj kuhinju sa plinskom ili električnom rernom, tada bi je trebalo zagrejati na 230 stepeni i tada staviti picu unutra.

Imajte na umu da je pečete nekoliko minuta duže ako ste na testo stavili povrće koje može "pustiti" vodu.

profimedia0294917033.jpg
Profimedia 
foto: Profimedia

Kurir.rs/Vecernji.hr/Foto: Profimedia