Nakon kuvanja testenine, većina ljudi će vodu od testenine baciti u odvod, ali stručnjaci imaju bolju ideju kako je iskoristiti. Ostatak vode može se iskoristiti za zalivanje cveća, u kući ili u vrtu.

Voda od testenine puna je vitamina i minerala koje biljkama pomažu da ostanu zdrave i podstiče njihov rast i razvoj.

profimedia0404480048.jpg
Foto: Profimedia

"Sledeći put kada kuvate testeninu, nemojte baciti ostatak vode. Umesto toga, pustite vodu da se ohladi i zatim zalijte svoje biljke", rekla je Danijel Nirenberg.

Kada se testenina kuva, skrob se razgrađuje u vodi, a biljke vole skrob. Minerali u vodi biljkama služe za đubrivo, što podstiče stabilniji i dugotrajan rast. Voda će podstaći prirodne hranjive vrednosti koje se već nalaze u zemlji što će povećati vlažnost zemlje. Moraćete manje zalivati biljke i štedećete na vodi.

Može se koristiti voda preostala od kuvanja testenine, povrća, krompira ili jaja, jedino što treba da pazite je da voda ne sme biti začinjena ni posoljena.

profimedia0403594964.jpg
Foto: Profimedia

Kurir.rs/Vecernji.hr/Foto: Profimedia