NE BACAJTE VODU POSLE KUVANJA TESTENINE: Ona je puna vitamina i minerala, a koristi se za OVO!
Nakon kuvanja testenine, većina ljudi će vodu od testenine baciti u odvod, ali stručnjaci imaju bolju ideju kako je iskoristiti. Ostatak vode može se iskoristiti za zalivanje cveća, u kući ili u vrtu.
Voda od testenine puna je vitamina i minerala koje biljkama pomažu da ostanu zdrave i podstiče njihov rast i razvoj.
"Sledeći put kada kuvate testeninu, nemojte baciti ostatak vode. Umesto toga, pustite vodu da se ohladi i zatim zalijte svoje biljke", rekla je Danijel Nirenberg.
Kada se testenina kuva, skrob se razgrađuje u vodi, a biljke vole skrob. Minerali u vodi biljkama služe za đubrivo, što podstiče stabilniji i dugotrajan rast. Voda će podstaći prirodne hranjive vrednosti koje se već nalaze u zemlji što će povećati vlažnost zemlje. Moraćete manje zalivati biljke i štedećete na vodi.
Može se koristiti voda preostala od kuvanja testenine, povrća, krompira ili jaja, jedino što treba da pazite je da voda ne sme biti začinjena ni posoljena.
Kurir.rs/Vecernji.hr/Foto: Profimedia
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore