Kajgana važi za najjednostavnije i najlakše jelo za pripremu, ali je praktično nemoguće pripremiti je za više ljudi odjednom, a da svima bude servirana u isto vreme. Bar ne na klasičan način.

Ipak, postoji zgodno i brzo rešenje, a reč je o kajgani iz rerne. Možda vam nije palo na pamet, ali kajganu je moguće i ispeći, a rezultat je jednako ukusan i sočan, a pritom ćete koristiti mnogo manje ulja.

Potrebni sastojci:

10 jaja
50 ml mleka
so, biber, malo ulja
50 grama izrendanog trapista

Priprema:

Zagrejati rernu na 200 stepeni.

U posudi izmiksati jaja, mleko, so i biber. Pleh podmazati uljem, a potom u njega izliti smesu od jaja, pa peći ovo oko 10 minuta.

Potom izvaditi jaja, promešati ih varjačom, pa posuti izrendanim sirom i ostalim dodacima po želji (spanać, slanina, šunka, pečurke...). Peći još tri minuta, pa ponovo izvaditi i promešati, pa vratiti na još tri minuta.

Prijatno!

profimedia0194698296.jpg
Profimedia 

Kurir.rs/Žena/Foto: Profimedia