Idealan recept za nenajavljene goste i brzo spremanje jeste upravo ovako spremljena piletina.

Sastojci:

  • 450 g pilećeg belog mesa
  • 4 dl belog vina
  • 150 g pečuraka
  • 2 kašike ulja
  • 120 ml pavlake za kuvanje
  • 3 čena belog luka
  • 60 g brašna
  • 3 kašike maslaca
  • 50 g parmezana
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašičica peršuna

Priprema:

1. Meso umotajte u streč foliju i izlupajte tučkom da bude debelo 6-7 mm, a potom ga iseckajte na filete.

2. Umočite svaki komad mesa u brašno i stavljajte ih sa strane.

3. U velikom i dubljem tiganju zagrejte maslac i jednu kašiku maslinovog ulja, dodajte piletinu i pecite četiri minuta sa svake strane, dok ne poprimi zlatnu boju.

4. Sklonite meso iz tiganja, pa u njega dodajte ulje, pečurke, sitno iseckan beli luk i dinstajte uz mešanje.

5. Sipajte belo vino, u tiganj vratite piletinu i sve to pospite belim lukom. Kad provri smanjite vatru, poklopite i pustite da se krčka 15 minuta.

6. Dodajte pavlaku, mešajte pa dodajte rendani parmezan. Kad se sir otopi, pustite da krčka sve dok sos ne postane gust.

7. Jelo poslužite toplo uz pire krompir ili kuvanu testeninu i salatu po želji.

profimedia0372250662.jpg
Profimedia 

Kurir.rs