Sastojci:

125 g kisele pavlake

2 kašičice soli

2 kašičice šećera

1 kesica suvog kvasca

550 g belog brašna

ulje i brašno za podlogu

Priprema:

1. Izmešajte pavlaku sa 150 ml hladne vode pa dodajte 100 ml ključale vode. Dodajte šećer, so i kvasac, pa umešajte brašno tako da dobijete kuglu. Prekrijte i ostavite da stoji desetak minuta.

2. Namažite podlogu za mešanje uljem, pa premesite testo desetak sekundi i vratite ga u činiju. Posle desetak minuta ponovite proces, pa još jednom uradite isto, ali sad ga ostavite da odstoji sat vremena.

3. Pripremite kalup za pečenje (najbolje onaj uzak a dugačak), podmažite ga puterom i pospite brašnom.

4. Razvaljajte testo na debljinu od 2 cm, pa ga zarolajte kao kiflu i smestite u kalup za pečenje tako da spoj bude na dnu. Ostavite da narasta 60 do 90 minuta, pospite po vrhu malo belog brašna i pecite na 200 stepeni oko 45 minuta.

Kurir/Foto: Shutterstock