Omiljeno predjelo možete spremiti i bez šunke, piše Lepa & Srećna.

Sastojci:

4 krupna krompira
2 veće šargarepe
kiseli krastavčići
tvrđi sir po izboru
5 kuvanih jaja
majonez
biber i so
Priprema:

1. Oribajte dobro četkom krompir i šargarepu, pa ih skuvajte u posoljenoj vodi.

2. Ostavite ih da se prohlade, pa oljuštite. Skuvajte i jaja.

3. Krupno izrendajte krompir pa na tanjiru za serviranje formirajte prvi sloj salate viljuškom. Premažite krompir majonezom (treba vam barem 2 kašike), pa izrendajte šargarepu i formirajte novi sloj ravnajući ga viljuškom. Premažite majonezom.

4. Sada narendajte kisele krastavčiće u sito pa iscedite sok i rasporedite preko šargarepa. Ponovo premažite majonezom. Ponovite sloj krompira i šargarepe, mažući svaki majonezom.

5. Narendajte sir, pospite po krastavčićima, pa premažite majonezom. Oljuštite jaja i odvojite belanca pa ih narendajte preko salate. I ovaj sloj premažite majonezom, pa narendajte žumanca i ukrasite mirođijom. Ostavite da se dobro rashladi u frižideru.

Na sajtu Lepa & Srećna pročitajte još:

ZAPEČENI PIRE KROMPIR SA SIROM: može i od kuvanog ili instant krompira (RECEPT)

VITAMINSKA ČORBA OD POVRĆA: brzo i ukusno jelo "na kašiku" (RECEPT)

OBROK SALATA OD KUPUSA I SARDINE: brzo i zdravo jelo za post (RECEPT)

Foto: Shutterstock