NAJZDRAVIJI KROMPIR U RERNI: samo 1 kašičica ulja na kilogram krompira (RECEPT)
Pravilnom pripremom na visokoj temperaturi možete dobiti hrskav, reš pečen krompir sa vrlo malo masnoće, piše Lepa & Srećna.
Sastojci:
1 kg krompira
1 kašičica ulja
so i biber po ukusu
Priprema:
Ugrejte rernu na 220 C stepeni.
Oljuštite i isecite krompir na kriške, pa ga prokuvajte u posoljenoj vodi - oko 5 minuta.
Ocedite krompir, sipajte ga u pleh ili tepsiju pa pospite uljem.
Dobro promešajte a onda raširite krompir tako da bude svuda samo u jednom sloju.
Posolite i pobiberite (najbolje sveže mlevenim biberom).
Pecite 20 minuta pa izvadite pleh iz rerne, prevrnite krompir i pecite još 15 minuta.
Recept: Kika K.
Sa sajta LEPA & SREĆNA pročitajte još:
Foto: Shutterstock
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore