Pravilnom pripremom na visokoj temperaturi možete dobiti hrskav, reš pečen krompir sa vrlo malo masnoće, piše Lepa & Srećna.

Sastojci:

1 kg krompira

1 kašičica ulja

so i biber po ukusu

Priprema:

Ugrejte rernu na 220 C stepeni.

Oljuštite i isecite krompir na kriške, pa ga prokuvajte u posoljenoj vodi - oko 5 minuta.

Ocedite krompir, sipajte ga u pleh ili tepsiju pa pospite uljem.

Dobro promešajte a onda raširite krompir tako da bude svuda samo u jednom sloju.

Posolite i pobiberite (najbolje sveže mlevenim biberom).

Pecite 20 minuta pa izvadite pleh iz rerne, prevrnite krompir i pecite još 15 minuta.

Recept: Kika K.


Sa sajta LEPA & SREĆNA pročitajte još:

BERLINSKA KROMPIR SALATA: bogata posna salata bez majoneza (RECEPT)

PIKANTNA KIKIRIKI SALATA: posno predjelo ili meze (RECEPT)

KUPUS SALATA SA PIKANTNIM DODACIMA: novo meze ili osveženje uz glavno jelo (RECEPT)

Foto: Shutterstock