Slatki mafini sa limunom su zdrava poslatica koju ćete obožavati.

Sastojci:

  • 130 g šećera
  • 1 limun (sok i korica)
  • 250 g brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1/4 kašičice sode bikarbone
  • 1/4 kašičice soli
  • 180 g grčkog jogurta
  • 2 jaja
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 100 g rastopljenog i ohlađenog maslaca
  • 2 kašike semenki maka

Glazura od limuna:

  • 250 g šećera u prahu
  • 2-3 kašike soka limuna

Priprema:

  1. Zagrejte rernu na 190 stepeni. Maslacom premažite pleh za mafine.
  2. U velikoj posudi pomešajte šećer i limunovu koricu. Zatim ubacite brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so.
  3. U drugoj posudi pomešajte jogurt, jaja, ekstrakt vanile, limunov sok i rastopljeni maslac. Dodajte vlažne sastojke suvim sastojcima i lagano promešajte da se smesa sjedini. Testo treba da bude gusto.
  4. Dodajte semenke maka, ponovno promešajte i zatim podelite ravnomerno u kalupe za mafine. Pecite 16 do 18 minuta.
  5. Za glazuru pomešajte šećer u prahu i limunov sok, stavite ih na vatru i sačekajte da smesa proključa. Glatku glazuru razmažite preko toplih mafina.