Odličan recept za vikend ručak

Sastojci:

  • 500 g junetine od buta
  • 4-5 kašika ulja
  • 1 crni luk
  • 200 ml paradajz-pirea
  • 3 dl piva
  • 1 kašičica aleve paprike
  • so, biber
  • ruzmarin
  • 2 kašičice naseckanog peršuna
  • 20 g brašna
  • 100 ml kiselog mleka

Priprema:

  1. Meso naseckajte na kocke, a luk sitno isitnite. Na ulju propržite meso, posolite ga, dodajte mu luk i dinstajte 10 minuta. Posudu sklonite s vatre, dodajte alevu papriku, pivo, paradajz-pire, biber i ruzmarin. Krčkajte na laganoj vatri dok meso ne omekša.
  2. Tokom dinstanja posudu protresite, a po potrebi dolijte i malo vode. Pod kraj dodajte brašno koje ste razmutili u malo hladnog piva i prokuvajte.
  3. Posudu sklonite s vatre, umešajte kiselo mleko, pospite peršunom i poslužite uz široke rezance i salatu po želji.