Vreme je za lagane obroke koji čiste telo od toksina. Nikad nećete pogrešiti ako skuvate čorbicu punu zeleniša i jedete je tokom celog dana.

Sastojci:

1 glavica kelja

300 g piletine

1 struk praziluka

1 čen belog luka

ulje

2 srednja krompira

so, biber

aleva paprika

1 kisela pavlaka

gustin

Priprema:

1. Odvojiti listove kelja od glavice i obariti u kipućoj vodi desetak minuta. Isprati listove hladnom vodom i iseći ih na rezance.

2. Na ulju propržiti sitno iseckan praziluk i beli luk, zajedno s piletinom isečenom na krupnije komade. Dodati kelj i krompir sečen na krupne kocke, naliti vodom, posoliti po ukusu i kuvati oko 60 minuta.

3. Pred kraj dodati prstohvat mlevenog bibera i kašičicu aleve paprike. Zgusnuti jelo gustinom razmućenim u malo vode, pa servirati s kiselom pavlakom.

profimedia0379861028.jpg
Profimedia 

Kurir.rs, Foto: Profimedia