Veoma je važno za organizam da na vašoj trpezi budu supe, čorbe koje su pune vitamina, proteina, nitrijenata koji su neophodni za borbu protiv raznih

Sastojci:

2 kašike maslinovog ulja

1 mali crveni luk

sitno iscekan i naredan komad svežeg đumbira (širine 4 cm)

1 čen seckanog belog luka

6 šolja supe (može i od kocke)

8 šargarepa iseckanih na kolutove

sok od pola limuna

1 šolja jogurta

so, biber

peršun

Priprema:

1. Zagrejte ulje na tiganju, smanjite vatru i dodajte luk da se dinsta dok ne omekša. Dodajte beli luk i đumbir i dinstajte oko dva minuta. Pojačajte vatru, dodajte šargarepu, pa u posudu dodajte bujon da provri. Smanjite vatru i ostavite da se sve kuva oko 25 minuta. Sklonite posudu s vatre i ostavite sve da se malo ohladi.

2. U nekoliko navrata smesu stavite u blender i dobro izmiksajte.

3. Prebacite sve u veliku posudu i ostavite da se ohladi u frižideru najmanje dva sata.

4. Pre posluživanja pomešajte sok od limuna i jogurt i jelo začinite po želji.

5. Ova supa se služi hladna ili blago topla, ali nikako ne ledena izvađena pravo iz frižidera.

Foto: Shutterstock