Brzo i jednostavno jelo od uobičajenih sastojaka, kao što su meso i kupus, što znači sa sastojcima koji su dostupni tokom cele godine.

Sastojci:

  • 1 glavica kupusa
  • 300 g paradajza
  • 1 glavica luka
  • 500 g mlevene junetine
  • so i biber
  • ulje
  • začini po želji
kupus-povrce.jpg
Foto: Profimedia

Priprema:

1. Očistite kupus i sitno ga iseckajte.

2. Iseckajte i paradajz - možete upotrebiti konzervisani ili zamrzuti. Očistite i iseckajte i crni luk i stavite u dublju šerpu sve povrće zajedno.

3. Dolijte malo vode i zagrejte da provri, a onda polako mrvite mlevenu junetinu prstima i tako je spuštajte u kupus koji se kuva.

4. Poklopite i dinstajte sve zajedno oko sat vremena. Povremeno promešajte. Na kraju dodajte začine po želji.

Kurir.rs/Stil/Foto: Shutterstock