Napravite specijalitet uz koji će uživati cela porodica.

Sastojci:

500 g plavog patlidžana

150 g feta sira

3 čena belog luka

so, biber 1

kašika maslinovog ulja

malo soka od limuna

malo seckanog lista peršuna

Priprema:

1. Patlidžan operite, obrišite, pa stavite u podmazanu tepsiju. Očistite čenove belog luka, prelijte ih s malo maslinovog ulja, stavite pored patlidžana i pecite na 180 stepeni oko sat vremena (luk izvadite nakon dvadesetak minuta).

2. Pečeni patlidžan ostavite da se prohladi, pa mu ogulite ljusku. Stavite ga u blender ili izmiksajte štapnim mikserom. Dodajte sir, maslinovo ulje, sok od limuna i zgnječen beli luk. Dodajte soli i bibera po ukusu i na kraju sitno iseckan peršun.

3. Namaz čuvajte u tegli i poslužite ohlađen uz tost ili krekere.

(Kurir.rs / Foto:Shutterstock)