Sočna piletina je najomiljeno meso kako dece tako i odraslih. Pokušajte da napravite najsočniju piletinu uz pomoć ovih sastojaka.

Sastojci:

  • 1 kg pilećeg filea
  • 1/2 litra mleka
  • 3 kašike sitno seckanog belog luka (može i u prahu)
  • 3 kašike kukuruznog brašna (ne palente)
  • 3 kašike smeđeg šećera
  • 3 kašike soja-sosa
  • limunov sok, so, biber ulje za prženje

Priprema:

1. Meso iseći na šnicle, pa ga preko noći ostaviti potopljenog u mleku. Ujutru ga izvaditi, pažljivo prosušiti papirnim ubrusom, posoliti i pobiberiti i uvaljati u kukuruzno brašno pomešano sa ostalim začinima (so će biti malo lepljiva, pa je prstima utapkajte u meso).

2. Pržiti na zagrejanom ulju (neka ga bude malo više) u malo dubljem tiganju dok ne porumeni, oko dva minuta s obe strane. Ako pržite predugo, meso će se stvrdnuti, a začini izgoreti.

3. Jelo služiti poprskano limunovim sokom, sa sosom po izboru, uz pomfrit ili kuvani pirinač.

profimedia0251211220.jpg
Profimedia 

(Kurir.rs / Foto: Shutterstock)